Ürün Ara
0

Vilteksan

Havuz Pompası ve Seçim Kriterleri

Havuz Pompası ve Seçim Kriterleri

Havuz Pompası ve Seçim Kriterleri

Havuz pompası nedir? Ne işe yarar?

Havuz pompası, havuz içerisindeki sirkülasyonu sağlayan pompalardır. Suyu emerek pompa ağzında bulunan filtreler aracılığıyla böcek, yaprak, dal gibi istenmeyen maddelerden suyu arındırır. Aynı zamanda suyu sürekli devir daim yaptırdığı için bakterilere karşı kullanılan havuz kimyasalları ve klorun suya eşit miktarlarda dağıtılmasını sağlar.

Havuz sirkülasyon pompası ne işe yarar?

Eğer havuzun pompası yoksa, su dolumu yapıldıktan kısa bir süre sonra havuz yeniden kirlenecektir. Bakteriler ve mikroplar suda birikecek ve çok kısa bir sürede havuz oldukça kirli bir hal alacaktır. Bunun nedenlerinden biri ve en önemlisi havuz pompasının bulunmamasıdır. Havuzlarda biriken kir, sinek, böcek ve bakterileri temizlemek ve mikroplarla savaşacak kimyasalların daha iyi bir şekilde yayılmasını sağlamak için havuz pompasına ihtiyaç vardır.

Havuz pompa fiyatları çok değişkenlik gösterir mi? Neden?

Havuz pompası fiyatları, pompaların boyutlarına, modellere ve markalara göre değişiklik göstermektedir.

Havuz pompası kaç saat çalışmalı?

Havuz pompasının çalışma saati ve süresi aşağıdaki durumlara göre değişiklik göstermektedir:

  • Havuzu kullanma sıklığı
  • Hava koşulları
  • Havuzun kirlilik durumu
  • Havuzu kullanma yoğunluğu

Belirtilen bu hususlar, havuzdaki pompanın çalışma süresini de etkiler. Örneğin, villa havuzlarındaki pompalar genellikle yaz mevsimlerinde 10 ila 12 saat arasında çalışma vaziyetinde olabilmektedir. Bu durum, filtrasyon sistemlerinin dolaşım hızlarına özel olması ile ilgili bir konudur. Ortak kullanım alanı olan ve kişi sayısı yüksek olan havuzlarda, pompaların 24 saat devamlı çalışması gerekmektedir. Bu tarz havuzlardaki pompalar geceleri yavaş, gündüzleri ise hızlı sirkülasyon sağlayacak şekilde çalışırlar.

Havuz pompası neden hava yapar?

Havuzunuzdaki su seviyesi, skimmer kaplamasındaki orta yüksekliğin altına düştüğünde, havuz filtrasyon sistemine hava girmesi mümkündür. Hava içeri girdiğinde, pompanın suyu filtrelemek için ihtiyaç duyduğu vakumu bozar ve çalışma ortamını etkiler. Bu, havuz pompasına daha fazla baskı uygulayarak, daha yüksek ses çıkarmasına neden olur. Havuza su eklemek sorunu çözecektir.

Havuz pompası nasıl çalışır?

Pompa sisteminde bir elektrik motoru bulunur. Bu elektrik motoru, pompa gövdesinin içinde pervane gibi döner. Bu pervane, suyu çeşitli kanallardan ve filtreden geçirir, sirkülasyonu sağlar ve su girişlerine geri döndürür. Havuz pompası suyu pompalayarak filtreye gönderir ve su filtreden geçirilerek yabancı maddeler toplanır. Böylece havuz pompası devir daim yaparak temizleme, filtreleme ve arındırma işlevlerini yerine getirir. Tüm kiri ve bakteriyi dışarıya atarak havuzun temiz kalmasını sağlar.

Havuz boyutu havuz sirkülasyon pompası seçimine etken midir?

Havuzlarda su sirkülasyonunun temeli olan havuz pompaları seçerken dikkate alınacak birden fazla parametre vardır. Havuz tipi, pompa seçiminde en önemli etkenlerden biridir. Havuzun skimmerlı veya taşmalı oluşuna göre kullanılacak pompa özellikleri değişir. Ayrıca, havuzun yüksekliği ve pompaya olan mesafe de aktif çalışacak bir pompa için etkilidir. Havuz tasarımında kullanılan ekipman çeşitleri de pompa seçimini etkileyebilir. Örneğin, filtre ve pompa uyumu, ideal bir havuz için çok önemlidir. Pompa aşırı güçlü olduğunda, filtreleme istenilen düzeyde gerçekleşmeyebilir.

Free Shipping
Ücretsiz Kargo

1000 € üzerindeki siparişler için ücretsiz kargo

Money Guarantee
Para Garantisi

7 gün içinde iade

Online Support
Online Destek

7/24 destek imkanı

Flexible Payment
Güvenli Ödeme

256 bit şifrelenmiş SSL